Arama sonuçlarınız

Yeni Daire Trendi: Buçuklu Evler

Tarih: 2 Şubat 2021
Son güncelleme: 2 Şubat 2022
Buçuklu evlere artan talep emlak sektörünü yeniden şekillendirecek gibi duruyor.

Her sektörde olduğu gibi emlak sektörü de kendi içinde değişimler yaşamaktadır. Fakat emlak sektöründe trendlerin görece olarak diğer sektörlere göre daha az değiştiğini söyleyebiliriz. Bu trendlerin en hızlı yükselenlerinden birine bakacak olursak “Buçuklu Evler” kavramını görmemiz oldukça olasıdır. Konut sahibi olmak isteyenlerin talepleri dönem dönem belirgin olarak bir trende doğru kayar. Bu talepler doğrultusunda da inşaat firmaları talepleri daha çok karşılayabilmek adına aksiyon almaktadır. Örneğin buçuklu ev kavramına on sene önce neredeyse hiç duymuyorduk. Fakat bugün hemen hemen her site veya apartman dairesinde buçuklu ev opsiyonlarını görmemiz mümkün. 

Eskiden ilanlara baktığımızda 1+1, 2+1, 3+1, 4+1 ya da dubleks gibi klasik daire opsiyonları ile karşı karşıya geliyorduk. Günümüzde ise klasik daire tipli ilanların yanı sıra 1.5+1, 2.5+1, 3.5+1, 4.5+1 şeklinde yazılan daire opsiyonları ile karşı karşıya kalıyoruz. Kimi zaman da 2+1.5, 3+1.5 şeklinde de yazıldığını görebiliyoruz. Değişen trend ile beraber bu tarz ilanları görme sıklığımız bir hayli artmıştır. 

Buçuklu ev nedir?

Buçuklu evlerdeki buçuk oda genellikle giyinme odası olarak kullanılmaktadır.

Bu yeni trenddeki buçuk kavramı tanımlamak gerekirse evin temel ihtiyaçlarını dışında kalan işlerimizi hallettiğimiz odalar olarak tanımlayabiliriz. Çoğunlukla buçuk odalar kütüphane, kiler, giyinme odası, ütü odası amacı ile kullanılan alanlardır. Salon, mutfak, yatak odası gibi temel odaların dışında kalan odalardır. Kimi ev sahipleri ise balkon ya da teras gibi kısımları boydan boya açılır kapanır cam ile kaplayarak bu sayede elde ettikleri alanı da evin buçuklu kısmı olarak kullanmaktadırlar. 

Buçuklu evleri ise özellikle kalabalık ailelerin sıklıkla tercih ettiğini söyleyebiliriz. Kalabalık olmanın bir getirisi de fazla oda ihtiyacıdır. Kimi kalabalık ailelerde öğrenci sayısının da fazla olması sebebiyle bu tarz odalar genellikle çalışma odası olarak evdeki öğrencilere verilmektedir.

Ayrıca, içinde bulunduğumuz covid-19 pandemisi yüzünden bütün dünya evlerde daha çok vakit geçirmeye başladık. Böylelikle evlere sığamaz hale geldik denebilir. Okulların online eğitim modelini benimsemesi ve çoğu firmanın artık home-office modeline geçmesi nedeniyle çalışma odası kavramının önemini bir kere daha anlamış olduk. Pandemi bittikten sonra bile bazı şirketler artık home-office modelini daha fazla kullanacağını açıkladı. Bu yüzden çalışma odaları artık evlerin temel ihtiyacı haline gelecek desek yanılmış olmayız.

Buçuklu evlerin tercih edilmeye başlanmasının en temel sebeplerinden biri de kullanımının çok amaçlı olmasıdır. Çalışma odası haricinde bir diğer kullanım alanı da çamaşır ve ütü odasıdır. Evin en büyük ve dağınık kalabalığı olan çamaşırları bir odada toplama fikri hemen hemen herkese cazip gelen bir fikirdir. Bu fikir hem evi daha toplu gösterirken hem de diğer odalarda gereksiz kaplanan yerin azalması ile ekstra alan açılmasını sağlıyor.

Buçuk odaların en çok kullanılan hali ise giyinme odalarıdır. İlk başta gereksiz gibi gözükse de kullanan kimse bu rahatlıktan vazgeçemiyor diyebiliriz. En büyük avantajı ise bütün kıyafetleri bir arada görmek olabilir. Aynı zamanda istediğiniz bir kıyafeti ararken tüm odanın dağılmaması da oldukça büyük avantajdır. Ayrıca dolapların da odaları küçülttüğü bilinen bir gerçek. Bu yüzden buçuk odaları giyinme odasına çevirmek oldukça mantıklı bir tercih olacaktır.

Buçuklu evleri nereden bulabiliriz?

Örnek vermek gerekirse, Kadıköy bölgesinde bulunan Elysium Elit Koşuyolu projesi diyebiliriz. Hem klasik modeldeki evleri hem de buçuklu ev opsiyonlarını bünyesinde bulunduruyor. Bu proje A ve B adları altında olmak üzere iki bloktan oluşmaktadır. A bloğunda 3,5+1 ve 4,5+1 tipinde 54 adet buçuklu daire bulunmaktadır. B bloğunda ise 1+1 ve 2+1 tipinde 32 adet daire bulunmaktadır. Böylelikle, konut sahibi olmak isteyenlere hem klasik tiplerdeki dairelerden hem de buçuklu daire modellerden seçme imkânı vermektedir.

Önümüzdeki yıllarda da buçuklu ev kavramını oldukça duyacağımız şimdiden belli. Şu an olan talebin fazlalığı da buçuklu ev kavramını ne kadar sevdiğimizi gösteriyor. Emlaksat; size buçuklu ve klasik model olan 1+1, 2+1 şeklinde ifade edilen evlere ulaşmanızı kolaylaştırıyor. Günümüz şartlarının gerekliliği olarak da teknolojiyi oldukça da efektif kullanan Emlaksat bu ihtiyaçlarınızı karşılamanız için sizlere en kaliteli hizmeti vermeyi amaçlamaktadır. Sizler de Kadıköy’deki değişik konut projelerini incelemek için projeler sayfasına göz atabilir, Emlaksat’tan hemen faydalanmaya başlamak için iletişim bilgileri sayfasına göz atabilirsiniz.

  • İletişime Geçin

    Listeleri Karşılaştır

    Haftanın 7 günü hizmetinizdeyiz. Bilgilerinizi bırakın, sizi arayalım.

    Gönder
    Bu formu onaylayarak KVKK ve Gizlilik Politikamızı okumuş ve kabul etmiş oluyorsunuz. Güvendesiniz, bilgileriniz asla paylaşılmaz.
    close-link

    We are at your service 7 days a week. Leave your information and we will call you.

    Send
    By approving this form, you are agreeing to read and accept our GPDR and Privacy Policy. You are safe, your information is never shared.
    close-link

    Haftanın 7 günü hizmetinizdeyiz. Bilgilerinizi bırakın, sizi arayalım.

    Gönder
    Bu formu onaylayarak KVKK ve Gizlilik Politikamızı okumuş ve kabul etmiş oluyorsunuz. Güvendesiniz, bilgileriniz asla paylaşılmaz.
    close-link