Arama sonuçlarınız

Airbnb: Son Zamanların Yükselen Trendi

Tarih: 14 Eylül 2021
Son güncelleme: 2 Şubat 2022
son-zamanlarin-yukselen-trendi-airbnb
Airbnb: Son Zamanların Yükselen Trendi

Global teknoloji dünyası artık bizlere sıklıkla uzak veya yakın ayrımı olmaksızın seyahat edebilme imkanı tanıyor. Ulaşım, resmi işlemler ve tabii ki konaklama alanlarında gerçekleşen yenilikler kolay seyahat imkanının en temel dayanakları. Bu yazımızda sizlere hızlı ve güvenilir şekilde ev kiralayabileceğiniz Airbnb oluşumundan bahsedeceğiz.

Paylaşacak evi olan iki girişimcinin barınmak için bir yer arayan gezginleri evlerinde ağırlaması ile Airbnb başladı. Şu anda milyonlarca gezgin ve ev sahibi kendi evlerini paylaşabilmek ve dünyanın her köşesinde konaklayacak yer bulmak için Airbnb hesabı oluşturuyor. Finansal kazançların yanında Airbnb deneyimi ile gezginler yerel kültürü tanıma imkanı bulurken, ev sahipleri de farklı kültürlerden insanlarla bir araya gelme fırsatı buluyor.

Herkesin bildiği gibi 2020 yılıyla beraber yaşam alışkanlıklarımız çok değişti. COVID-19 salgını sebebiyle evlerimize kapanmak zorunda kaldık ve bu durum gerek yerel gerek uluslararası seyahati oldukça kısıtladı. Evini paylaşmayı, keyifli ve güvenli hale getiren bu oluşum son dönemde kısıtlamaların azalması, aşıların uygulanmaya başlanması ile birlikte gezginler için tekrar trend haline geldi.

son-zamanlarin-yukselen-trendi-airbnb
Airbnb ile Oda Paylaşımı

Nasıl Çalışır?

  • Evini paylaşmak isteyen ev sahibi Airbnb sistemi üzerinden ilan oluşturur.
  • Gezgin tarih aralığını, şehri ve tercih ettiği pek çok diğer özelliği filtreleyip kendine en uygun gördüğü evi rezerve etmek için iletişime geçer.
  • Rezervasyon isteği onaylandığı durumda kiralama işlemleri başlar, tabii ki ev sahibi sebebi fark etmeksizin reddedebilir.
  • Rezervasyon onaylanıncaya kadar yatırılan para Airbnb bünyesinde durur.
  • Talep onaylandıktan sonra ev ile ve işlemlerle ilgili tüm bilgiler her iki tarafa da iletilir.
  • Buradan sonraki işlemler tamamen ev sahibi ve kiracı arasında doğrudan iletişime geçilerek yapılır.
  • Evin daha önceden rezerve edilen paylaşım süresi bittikten sonra ev sahibine para aktarılır.
  • Bu süreç tamamlandıktan belli bir süre sonrasında her iki tarafta sistem üzerinden birbirini yorumlayabilir ve puan verebilir.
  • Yorumlar ve puanlama, sistemin en önemli özelliklerinden birisidir. Çünkü ev sahibinin ya da gezginin alacağı olumsuz bir yorum daha sonrasında ev sahibinin evini kiralamasında veya gezginin ev kiralamasında zorluk çıkartabilir.
son-zamanlarin-yukselen-trendi-airbnb
İki Tarafın da Onayı ile Ev Paylaşımı

Nasıl Güvenebilirim?

Ucuz ve verimli bir ev paylaşım süreci için şu anda dünya üzerinde en çok tercih edilen dijital platformlardan birisi olan Airbnb uygulamasında, kullanıcılardan kaynaklı bazı problemler ortaya çıkabilmektedir. Bu tarz durumlarda sorumluluk kabul etmemektedir. Ortaya çıkabilecek bu sorunları çözümlemek ve karşılıklı güven oluşturulabilmesi adına puanlama ve yorumlama sistemini uygulamaktadır. Daha önce de bahsettiğimiz gibi bu sorunların çözümünü karşılıklı insan ilişkilerine bırakıyor.  Bunların dışında kalan sorunlarda, örneğin ev sahibinin sözleşme sonlanmadan misafirini evden çıkarması gibi bir durumda ise Airbnb tarafından, içinde bulunulan ülkenin hukuki yaptırımları  ile çözüme kavuşturulmaktadır. Her iki tarafı da korumak için sistem aracılığı ile sözleşme yapılır ve bunu güvence olarak her iki tarafa da sunar.

Bu platformu gezgin ya da ev sahibi olarak kullanan on milyonlarca kullanıcıya sahip. Bu kullanıcıların çok büyük bir kısmı bu hizmeti olumlu olarak değerlendiriyor. Ayrıca bu platformu ilk kez kullanacaklar için Airbnb çok detaylı bir rehber yayınlıyor ve bunun dışında kafasında soru işaretleri olanlar için sitesinde ayrıntılı bir hizmet sunuyor.

Dekorasyon fikirlerinden Airbnb hizmetlerine varıncaya kadar ev satın alımı ile ilgili her türlü içeriği Emlaksat Blog’da bulabilirsiniz.

Ayrıca haftanın her günü 08503079363 numaralı telefonumuzdan bizi arayabilir, sitemiz üzerinden Whatsapp mesajı bırakabilir ya da bilgi@emlaksat.com adresimize e-posta gönderebilirsiniz. Dilerseniz de sitemizdeki iletişim formunu doldurmanız halinde, biz sizi arayabiliriz.

  • İletişime Geçin

    Listeleri Karşılaştır

    Haftanın 7 günü hizmetinizdeyiz. Bilgilerinizi bırakın, sizi arayalım.

    Gönder
    Bu formu onaylayarak KVKK ve Gizlilik Politikamızı okumuş ve kabul etmiş oluyorsunuz. Güvendesiniz, bilgileriniz asla paylaşılmaz.
    close-link

    We are at your service 7 days a week. Leave your information and we will call you.

    Send
    By approving this form, you are agreeing to read and accept our GPDR and Privacy Policy. You are safe, your information is never shared.
    close-link

    Haftanın 7 günü hizmetinizdeyiz. Bilgilerinizi bırakın, sizi arayalım.

    Gönder
    Bu formu onaylayarak KVKK ve Gizlilik Politikamızı okumuş ve kabul etmiş oluyorsunuz. Güvendesiniz, bilgileriniz asla paylaşılmaz.
    close-link