Stüdyo Daireler için 7 Dizayn Fikri
Son zamanlarda oldukça sıklıkla karşılaşmaya başladığımız stüdyo daireler, küçük alanları sebebiyle akıllıca dizayn fikirlerine en çok ihtiyaç duyulan daire tipleri olma özelliğine sahiptirler. Bu yazımız ile küçük dairenizden nasıl maksimum verim elde edebileceğinize dair fikir edinebilirsiniz.
Stüdyo daire nedir?
Stüdyo daire, bütün yaşam alanlarının bir arada olduğu daire tipi olarak nitelendirilmektedir. Bu daire tipinde dinlenme alanı, mutfak ve uyuma alanı iç içe bulunmaktadır. 1+0 olarak da geçen stüdyo dairelerde sadece salon ve banyo bulunmaktadır. “Amerikan mutfak” şeklinde olan mutfak, salonda yer almaktadır.
Tüm yaşam alanları birlikte olduğu için yanlış tasarım sonucu ev kolaylıkla boğucu bir hal alabilmektedir. 7 kolay ipucu ile en küçük dairede bile daha ferah bir görünüm elde edilebilir.
1. Paravan kullanımı
Stüdyo dairelerde her şey iç içe olduğu için bir ayırıcı aparat kullanmak önemlidir. Yaşam alanlarının birbirinden ayrılması bu şekilde sağlanabilmektedir. Yatağın çevresinde perde ya da paravan gibi bir aksesuarın kullanımı oldukça tercih edilmektedir. Dolabın uygun konumlandırılması ile de yatak odası ve oturma alanını ayırmak mümkündür.
2. Açık renk seçimi
Küçük alanları daha ferah ve büyük göstermenin en başarılı illüzyonu açık renk tercihleri ile olmaktadır. Beyaz ve krem gibi tonlar daha iç açıcı bir eve sahip olmanın anahtarı olarak görülebilir. Özellikle duvar renginin açık tercih edilmesi çok önemlidir. Evin iç açıcı olabilmesi için duvarların tek renk ve açık bir tona boyalı olması dikkat edilmesi gereken noktaların başında gelmektedir.
3. Aynalar
Ayna kullanımı, küçük dairelerde kurtarıcı olmaktadır. Yeterli sayıda aynanın düzgün konumlandırılması ile evinizi daha büyük göstermek mümkündür. Aynalar ile daha ferah bir ortam yaratılırken şık bir dekorasyon elde edilebilmektedir.
4. İşlevsel mobilyalar
Kısıtlı depolama alanına sahip olunduğu için stüdyo dairelerde işlevsel mobilyalar kurtarıcı olmaktadır. Yatak alınırken sandıklı baza seçilmesi büyük önem arz etmektedir. Bu sayede sürekli kullanılmayan eşyaların ortalıkta bulunmasının önüne geçilebilmektedir. Koltuk seçerken de işlevselliğe önem verilmesi akıllıca olacaktır. Sandıklı veya açılıp yatak olabilen koltuklar tercih edildiği takdirde küçük alandan maksimum verimin elde edilmesi mümkün olmaktadır.
5. Raf ve dekoratif kutular
Depolama alanını artırma yöntemlerinden bir diğeri, raf ve dekoratif kutuların kullanımıdır. Etrafta bulunan gereksiz eşyalar alanın boğucu ve dar görünmesine sebep olur. Raf kullanımı ile gereksiz eşyaların ortadan kaldırılması mümkündür. Dekoratif kutular ile de depolama alanı yaratılırken evin tasarımına katkıda bulunulabilir.
6. Sade desenler
Karışık desenlerden ziyade sade ve tek renk tasarımların tercih edilmesi alanın ferah gözükmesi için önemli noktalardan biridir. Sade dizaynlar, karışık ve dolayısıyla dar bir ev görünümünü engellemektedir. Özellikle odanın ruhunu belirleyen unsurlar olan halı ve perde seçimlerinde daha yalın olan ve çok renkli olmayan ürünlerin tercih edilmesi evin daha ferah olmasını sağlamaktadır.
7. Işık
İyi ışık alan mekanlar daha geniş görünmektedir. Evin içinin dizaynı, güneş ışığının önünü kesmeyecek şekilde yapılmalıdır. Yapay ışık kaynaklarının da kullanılması faydalıdır. Yapay ışıklar ile hem dekoratif bir görüntü sağlanıp hem de alanı olduğundan büyük göstermek mümkündür.
Stüdyo daireler için dizayn fikirlerinden kentsel dönüşüm kredisine varıncaya kadar ev satın alımı ve kiralanması ile ilgili her türlü içeriği Emlaksat Blog’da bulabilirsiniz.
Ayrıca haftanın her günü 08503079363 numaralı telefonumuzdan bizi arayabilir, sitemiz üzerinden Whatsapp mesajı bırakabilir ya da bilgi@emlaksat.com adresimize e-posta gönderebilirsiniz. Dilerseniz de sitemizdeki iletişim formunu doldurmanız halinde, biz sizi arayabiliriz.